Shirma sings Aretha tour

De Antilliaans-Nederlandse soulkoningin SHIRMA ROUSE brengt komend najaar opnieuw een ode aan de wereldvermaarde Queen Of Soul, Aretha Franklin.

In het theaterseizoen 2012-2013 lanceerde Shirma Rouse een theatershow over het leven van The Queen of Soul, Aretha Franklin. Nadat de artistiek leider van het Metropole orkest Shirma een DVD in de handen drukte met daarop een live optreden van Aretha Franklin in Nederland uit 1968, was ze verkocht. Shirma was zo onder de indruk dat ze besloot om een groots eerbetoon aan Franklin te maken.

Op 25 maart 2017 werd Aretha Franklin 75 jaar, een mooie aanleiding om de theatervoorstelling Shirma sings Aretha weer op de planken te brengen en haar leven en muziek te vieren. Nu onder de noemer The Queen of Soul Celebration Tour.

The Queen of Soul Celebration Tour is een muzikale theatervoorstelling die het publiek een uniek kijkje geeft in het leven van Aretha Franklin, de grotendeels onbekende vrouw, moeder en mens achter die formidabele soulstem. Onder begeleiding van een 8-koppige live-band zingt Shirma Rouse ‘Think’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ´Natural Woman´, ‘Respect’ en vele andere favorieten uit het rijke repertoire van Franklin. The Queen of Soul staat dicht bij het leven van Shirma. ´Aretha is al jaren mijn grootste inspiratiebron maar tegelijkertijd wist ik niet goed wie zij eigenlijk is en wat haar werkelijk beweegt.´ Deze voorstelling geeft ons dus meer inzicht in het bijzondere leven van Aretha Franklin en tegelijkertijd komen we meer te weten over onze eigen ´Queen´ Shirma Rouse.

Acteur, soul- en gospelzanger Brandon Delagraentiss vertolkt ditmaal de rol van vele mannen die bepalend zijn geweest in het leven van Franklin. Aretha´s vader, de roemruchte Reverend C.L. Franklin, haar ontdekker en eerste platenproducer John Hammond, soulzanger en familievriend Sam Cooke en natuurlijk haar ex-man Ted White met wie ze samen veel van haar materiaal geschreven heeft.

Shirma Rouse zong voorheen al met de crème de la crème uit de internationale muziekwereld: Anouk, Alain Clark, Chaka Khan, Wouter Hamel, Michael Bolton, Ladies of Soul, het Metropole Orkest en vele anderen. Met haar overtuigende deelname aan The Voice of Holland in 2013 wist zij de harten van het grote publiek te veroveren.

De pers over Shirma sings Aretha:

´Franklin is uniek en origineel, covers zijn dat zelden, maar Rouse slaagt er in een persoonlijke stempel op het repertoire van Franklin te zetten en dat is een groot compliment’ – Villa D’Arte

´Moedig dat de Antilliaanse Shirma Rouse nu een eerbetoon brengt aan de Queen of Soul, maar allejézus wat doet ze het overtuigend!’  – Veronica Magazine

Shirma heeft veel in haar mars’…’genieten!’… – Blues Magazine

Cast en crew 2017:

Shirma Rouse – idee, tekst, leadzang

Jan Hein Sloesen – regie

David Tobin – script

Abigail Martina, Raquel Brown, Roza Lozica – koorzang

Quincy Adolphin -toetsen en muzikaal leider

Simone Cesarini – gitaar

Quincell Adolphin – bas

Gregory Pantophlet – drums

Brandon Delagraentiss – acteur en zang

Ritsaart Baneke – geluid en licht

Jaco Kaasschieter – productie

OGER, de befaamde en toonaangevende Nederlandse kledingfirma en maatwerkspecialist, stelt er grote eer in te mogen dienen als hoofdsponsor van The Queen of Soul Celebration Tour.